Praat met me

De voorstelling “Praat met me” gaat over het onvermogen van mensen om elkaar te zeggen wat er aan de hand is. Met de beste bedoelingen worden er dingen verzwegen, die als ze dan toch worden uitgesproken, extra pijnlijk zijn.

In 1978 maakte “Het Werkteater” twee voorstellingen die zich afspeelden in een ziekenhuis. “Je moet er mee leren leven” ging over ziek worden en “Als de dood” over doodgaan. Het Werkteater wilde laten zien hoe het er aan toe gaat in een ziekenhuis en hoe artsen omgaan met patiënten. De laatste jaren is dat wel veranderd, maar nog steeds worden er veel fouten gemaakt in de communicatie naar de patiënt. Dit is voor De Roosendaalse Comedie de belangrijkste boodschap in deze toneelstukken. Hoe praten mensen in dit soort situaties met elkaar. Of praten ze helemaal niet? Er zijn uit beide stukken scènes gehaald waarin een aantal vrouwen en mannen gevolgd worden, die in de ziekenhuismolen terecht komen. Zij zitten vol vragen waarop ze bijna nooit antwoord krijgen, hoewel ze dat antwoord vaak wel al vrezen en vermoeden. Het is een serieuze voorstelling over een beladen onderwerp, waarin ondanks alles genoeg te lachen valt.

Na Verbruidt (2010) en Hemelen (2012) werkt De Roosendaalse Comedie dit jaar voor de derde keer samen met regisseur Paul Lutgerink aan een avondvullende voorstelling.

Bekijk het fotoalbum.

Terug naar het productie-overzicht.
Sample title